IDŐKÖZI POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS

HIRDETMÉNY

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 39/2011. (II. 28.) számú határozata kimondta Varga György polgármester összeférhetetlenségének fennállását és megállapította a polgármesteri megbízatása megszűnését. A Fejér Megyei Bíróság 1.Pk.20.457/2011/7. számú végzésével Varga Györgynek a fenti számú képviselő- testületi határozat hatályon kívül helyezésére irányuló kérelmét elutasította. Ezzel a Képviselő- testület polgármesteri megbízatás megszűnését megállapító határozata jogerőre emelkedett.

A Helyi Választási Bizottság a polgármesteri megbízatás megszűnése miatt 2011. június 19. napjára időközi polgármester választást tűzött ki.

A névjegyzék közszemlére tételének időpontja: 2011. május 4. napjától 2011. május 8. napján 16 óráig.

A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt  2011. május 5.-ig a választópolgár részére meg kell küldeni. Az a választópolgár aki nem kapta meg az értesítőt és az ajánlószelvényt, azokat a Helyi Választási Irodától igényelheti. A névjegyzékből való kihagyás, illetőleg törlés vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt kifogást benyújtani 2011. május 4. napjától 2011. május 8. napján 16 óráig lehet.

A polgármester jelöltekre Felcsút településen állandó lakóhellyel továbbá érvényes tartózkodási hellyel rendelkező választópolgár szavazhat. A polgármesteri tisztség betöltése nincs a településen létesített lakóhelyhez illetőleg tartózkodási helyhez kötve.

Polgármestert jelölni (ajánlani) az ajánlószelvény szabályszerű kitöltésével lehet. Polgármester jelölt az, akit a választópolgárok 3%-a jelöltnek állított. Ennek értelmében a polgármester jelöléséhez szükséges ajánlószelvények száma legalább 44 darab.

Jelöltet állítani 2011. május 20. napján 16 óráig lehet az ajánlószelvény kitöltésével és annak a jelölt vagy jelölő szervezetnek való átadásával. A jelölteket 2011. május 20. napján 16. óráig be kell jelenteni a Helyi Választási Irodánál (Felcsút, Fő u. 75. Polgármesteri Hivatal). Az ajánlás nem vonható vissza. Az ajánló szelvények szabályszerűségét a Helyi Választási Bizottság ellenőrzi.

A Helyi Választási Bizottság jóváhagyja a polgármesteri szavazólap tartalmát, mely szavazólapok alapján a helyi választópolgárok 2011. június 19-én megválasztják a polgármestert.

Polgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta.

A jelöléssel, szavazással kapcsolatos tudnivalókról, egyéb eljárási kérdésekről a Helyi Választási Iroda ad tájékoztatást a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben, vagy telefonon történő megkeresés alapján.

Helyi Választási Iroda

Vezetője: Dr. Petrin László

Címe: 8086 Felcsút, Fő u. 75.

Telefon: 22/594- 036

Fax: 22/253- 481

Dr. Petrin László s. k.

HVI vezetője

 

E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁL
Felcsúti Képtár

Kokas Ignác képeinek állandó kiállítása

8086 Felcsút, Fő u. 125.

A kiállítás előzetese bejelentkezés alapján látogatható, kérjük keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

titkarsag@felcsut.hu

+36/70-450-8708

+36/70-450-8702

Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal
A településsel kapcsolatos egyéb közérdekű adatok, jegyzőkönyvek, előterjesztések, hirdetmények a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal honlapján találhatók. Tovább >>>
Bicskei Központi Orvosi Ügyelet
Bicskei Központi Orvosi Ügyelet www.orszagosorvosiugyeletbicske.hu
Közadattár
Legutóbbi bejegyzések
Kategóriák