Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal

8086 Felcsút, Fő utca 75.
Tel.: 06-22/594-036

Közérdekű információk

Ügyfélfogadási idők, Telefonszámok, Orvosi rendelő- ügyelet, Gyógyszertár, Posta, Könyvtár, Tájház, Faluház, Körzeti megbízott stb...

Események

< Szeptember 2021 >
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Felcsúti Hírlap

PÁLYÁZATOK

Közérdekű adatok

Térfelügyeleti kamerák

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban Rtv.) 42. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően tájékoztatjuk a település lakosait, az áthaladó személyeket és az érdeklődőket (a továbbiakban: ügyfelek), hogy a településen bűnmegelőzési célzattal térfigyelő kamerarendszer működik, melyet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Bicskei Rendőrkapitányság útján (a továbbiakban: Rendőrség), az önkormányzattal kötött megállapodás alapján üzemeltet.

A képfelvevők elhelyezésére és a megfigyelt területre vonatkozó adatok az Rtv. 42.§ (3) bekezdése alapján a Rendőrség központi szervének honlapján – az Rtv. 42.§ (5e) bekezdésében foglalt korlátozással – kerülnek az aktuális állapot szerint közzétételre.

Térfelügyeleti kamerák döntő többsége fix kamera, melyek egy adott területet figyelnek, forgatásukra nincs mód. A közzétett földrajzi területek behatárolása hozzávetőleges, a megjelölt területeken az észlelhetőséget a fentieken túl az időjárási és fényviszonyok, valamint az adott kamera képfelbontása, illetve a kamera telepítési helyszínétől való távolsága is befolyásolja.

A térfelügyeleti kamerák telepítési helyszíneinek meghatározása minden esetben oly módon történik, hogy azok látószögébe lehetőség szerint kizárólag közterület, vagy közforgalom által megnyitott magánterület, közlekedési terület tartozzon. Tekintettel azonban a környezet jelentős beépítettségére elkerülhetetlen, hogy néhány esetben közterületnek nem minősülő terület is a kamera látószögébe essen. A magánszféra védelme érdekében a Rendőrség ezeket a területeket a kamerák képéből maszkolás módszerével kitakarja, így az ott történtek megfigyelésére a továbbiakban nincs technikai lehetőség.

Az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban Infotv.) 20. § -a alapján tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Rendőrség az Rtv-ben foglalt célok érdekében és az Rtv. 42.§ (2) bekezdésébe foglalt jogszabályi felhatalmazás alapján üzemelteti a térfelügyeleti kamerákat, illetve végzi az üzemeltetéssel kapcsolatos adatkezeléseket.

A térfelügyeleti kamerák felvételeit a Rendőrség körzeti megbízotti irodájának helyiségében dolgozók a nap 24 órájában figyelhetik, majd azok az Rtv. 42.§ (7) bekezdés b) pontja alapján 5 nap elteltével automatikusan törlődnek. E határidőn belül az eljárásra illetékes szerv, hatóság, illetve a felvételen szereplő személy kérheti a felvétel megtekintését, illetve azt, hogy a Rendőrség a felvételt annak továbbításáig ne törölje. Az adatkezelés ilyenkor a továbbításig, de legfeljebb 30 napig tart.

Felcsút Községi Önkormányzat

8086 Felcsút, Fő utca 75.
Tel.: 06-22/594-036

Skip to content